Holland America Line

Holland America Line je poznata po pažljivo odabranim ponudama. Na brodovima kompanije, bitna karakteristika je odnos broja posade u odnosu na broj putnika.

Prostrane kabine su u proseku 25% veće od trema i dvostruko veće u odnosu na druge brodove. Moguće je izabrati večeru u restoranu u kojem se službeno traži stilska odjeća ili u buffet restoranu, gde prevladava sportski elegantna odeća i besplatna usluga u kabini tokom 24 časa.Holland America Line je uložila 425 miliona dolara u razvoj i obnovu, uključujući i umetnost kulinarstva u prisutnosti “Food & Wine” revije. Za demonstraciju kuhinje na krovu sa preko 60 slavnih gostujućih glavnih kuvara i kulinarskih majstora pripremljena su kulinarska predavanja.

Kompanija je dodala i aktivnosti za tinejdžere, nove pogodnosti u kabinama poput LCD televizora i luksuznih kreveta. Sa novim brodom, ms Eurodam (2.104 putnika) od juna 2008. flota Holland America Line poseduje 14 brodova. Sada kompanija nudi blizu 500 krstarenja u trajanju od 2 do 108 dana i mogućnost obilaska svih 7 kontinenata.